werkenbijgemeentezuidplas.nl
Onze arbeidsvoorwaarden

Onze arbeidsvoorwaarden

Als je komt werken bij gemeente Zuidplas ben je verzekerd van goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. De gemeente Zuidplas hanteert de collectieve arbeidsovereenkomst gemeenten (cao Gemeenten). Hierin vind je alle collectieve arbeidsvoorwaarden die voor jou van toepassing zijn. De belangrijkste highlights van ons aanbod vind je op deze pagina.

Passend salaris

Alle functies bij de gemeente Zuidplas zijn ingeschaald in een minimum- en maximumsalaris. De salarisschalen zijn onderdeel van de Cao gemeenten. De hoogte van het salaris hangt af van de zwaarte van je functie, je kennis en ervaring. Zuidplas is een groeigemeente, dat betekent dat je kunt groeien in je rol en dus stappen kunt maken in salaris. Zo kun je doorgrioeien naar een nieuwe uitdagende functie met een salaris dat past bij de functie.

Individueel Keuze Budget (IKB)

Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17.05% van het bruto jaarsalaris dat je helemaal naar eigen wens kunt inzetten. Jij kiest zelf of je dit maandelijks laat uitkeren, opspaart en op een door jou gekozen moment laat uitkeren of op een andere manier wilt inzetten. Waar je het IKB aan besteedt is aan jou. Zo kun je het IKB onder andere inzetten voor één of meer doelen:

  • Het kopen van extra vakantie-uren;
  • Extra inkomen door uitbetaling van het IKB (let op: hier gaat wel belasting vanaf);
  • Het financieren van een opleiding;
  • Een aanvullende vergoeding voor de reiskosten van woon- werkverkeer;
  • Vakbondscontributies;
  • De aanschaf van een (elektrische) fiets.

Vakantiedagen

Wij geloven in een goede werk-privébalans. Daarom heb je recht op 144 wettelijke vakantie-uren en 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren, dat zijn ruim vijf weken vakantie bij een fulltime werkweek zodat je even goed tot rust kunt komen. 

Flexibele en hybride werkmogelijkheden

Bij de gemeente Zuidplas hanteren we een fulltime werkweek van maximaal 36 uur. Hoe jij jouw werkweek en werktijden inricht is aan jou. Wij bieden jou graag de mogelijkheid en de flexibiliteit om je werktijden in te richten zoals dat bij jou past. Je ontvangt een Smartphone en een Chromebook zodat je overal kunt werken. Werk je graag op kantoor, dan ben je welkom op ons nieuwe gemeentehuis. In het gemeentehuis staan elektrische fietsen voor je klaar om op werkafspraken te komen. Werk je toch liever thuis, dan zorgen wij dat je voldoende faciliteiten krijgt om thuis je werkplek in te richten. Ook ontvang je een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag. 

Reiskostenvergoeding

Ons gemeentehuis is goed te bereiken met zowel de auto, als met het OV. Zo stopt de trein voor de deur. Kom je met de auto en woon je op minimaal 10 kilometer van het gemeentehuis, dan ontvang je een reiskostenvergoeding van €0.19 per kilometer, tot 30 kilometer enkele reis. Maar als je het ons vraagt, kom je met het OV en krijg je een NS Businesscard om naar je werk te reizen.

Pensioenopbouw

Werken bij de gemeente Zuidplas geeft je de zekerheid van een goed keuzepensioen. De gemeente Zuidplas heeft een ABP pensioenregeling waarbij wij 70% van jouw pensioenopbouw betalen. Voor meer informatie over ABP zie: www.abp.nl.

Vers fruit op het werk

Meerdere keren per week wordt er vers fruit op het werk gebracht. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit bananen, perziken, pruimen, sinaasappels en druiven. Super lekker en gezond en vrij om van te pakken en te genieten. 

Persoonlijke ontwikkeling

Zuidplas is de gemeente die je laat groeien. En dat is geen loze kreet. Wij vinden het belangrijk dat je je persoonlijk kunt blijven ontwikkelen. Je weet van te voren niet hoe je carrière verloopt. Ben je toe aan een volgende stap, of wil je juist verbreden of specialiseren? Wij denken graag met je mee. Met onze eigen Zuidplas Academie is het volgen van een opleiding of een verdiepende training binnen handbereik. Meer weten over de Zuidplas Academie, klik dan hier.  

Zuidplas Academie

Ouderschapsverlof

Heb je kinderen onder de 8 jaar? Dan kun je gebruik maken van gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en onbetaald ouderschapsverlof voor de opvang of verzorging van je kind. Je hebt recht op maximaal 13 keer jouw arbeidsduur per week gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en 13 keer jouw arbeidsduur per week onbetaald ouderschapsverlof. De volledige invulling van het ouderschapsverlof bepalen we samen. 

Spaarverlof

Je kunt ook verlofsparen. Met spaarverlof krijg je de mogelijkheid om bovenwettelijke vakantie-uren opzij te zetten voor later. Het spaarverlof is onbeperkt geldig. Jij bepaalt zelf waarvoor je je spaarverlof opneemt; zoals bijvoorbeeld een sabbatical of eerder stoppen met werken.

Actieve Personeelsvereniging

Gemeente Zuidplas heeft een actieve personeelsvereniging waar je lid van kunt worden. De personeelsvereniging organiseert tal van gezellige uitjes om je collega's nog beter te leren kennen. Weekendje skiën in Winterberg, naar de kerstmarkt in Keulen of een padelclinic; voor ieder wat wils!

Collectieve ziektekostenverzekering

Je kunt vanuit gemeente Zuidplas mee doen met de collectieve ziektekostenverzekering van CZ, IZA en Menzis. Hierdoor kunnen jij én jouw gezinsleden met korting een zorgverzekering afsluiten bij deze zorgverzekeraars. Tevens ontvang je jaarlijks een extra werkgeversbijdrage voor de kosten van de zorgverzekering. Het maakt daarbij niet uit bij welke zorgverzekeraar je verzekerd bent. Deze vergoeding wordt in december uitbetaald:

  • Functies tot en met schaal 6 ontvangen een bijdrage van € 296,-
  • Functies vanaf schaal 6 ontvangen een bijdrage van € 168,-

Cappuccinobar in het gemeentehuis

Een lekkere verse cappuccino, latte of verse munt- of gemberthee? Of een versgemaakte, warme panini voor lunch? In onze eigen duurzame cappuccinobar met een maatschappelijk verhaal heb je ruim keus en kun je lekker even genieten.