werkenbijgemeentezuidplas.nl
Groeien bij Zuidplas

Groeiverhaal Wikash Ganga

Wikash Ganga vindt verduurzaming een van de belangrijkste opgaves waaraan gemeentes moeten werken de komende jaren en daar draagt hij zijn steentje graag aan bij.

“Ik vind dat we als gemeente het voorbeeld moeten geven door liever vandaag nog dan morgen te beginnen met verduurzamen. Dit doen we door veel te investeren in onze gebouwen, zoals zwembaden, dorpshuizen, muziekscholen en ga zo maar door. Juist dat vind ik zo mooi aan het werken voor de gemeente Zuidplas; het is een relatief jonge gemeente met veel ambitie. Ook op het gebied van verduurzaming.”

Kende je de gemeente Zuidplas al voordat je bij ons kwam werken?

Ik wist eigenlijk helemaal niks over de gemeente Zuidplas. Toen ik de vacature zag, heb ik eerst meer informatie opgezocht over Zuidplas en toen ontdekte ik dat ik bijna dagelijks in de buurt was. Ik woon namelijk in Den Haag en heb gewerkt in Bunnik, dus ik reed bijna iedere dag door Zuidplas. Dat was in 2016. Ik was destijds op zoek naar een nieuwe uitdaging toen ik de vacature voor Beleidsadviseur Grondzaken en Vastgoed bij de gemeente Zuidplas voorbij zag komen. Na ruim 6 jaar werk ik er nog steeds met heel veel plezier.

“Het vergroten van de sociale cohesie en leefbaarheid in de wijken vind ik het belangrijkste in mijn werk.”

Welke groei stappen heb je gemaakt in de afgelopen 6 jaar?

Toen ik begon als Beleidsadviseur Grondzaken en Vastgoed had ik nog niet veel inhoudelijke kennis van het onderwerp Grondzaken. Ik heb daar dan ook de nodige cursussen voor gevolgd en begeleiding in gehad van mijn senior collega’s. Zij speelden echt een grote rol in mijn ontwikkeling. Juist door die goede begeleiding heb ik veel kennis kunnen vergaren toen ik 6 jaar geleden als junior startte. Inmiddels ben ik mij nu meer aan het focussen op Vastgoed en daar krijg ik ook nu alle ruimte voor. Ik leer veel over het politieke krachtenveld dat hierbij komt kijken. Dat was in het begin wel even zoeken, maar inmiddels beheers ik het politieke speelveld steeds beter en heb ik daar ook steeds meer lol in.  

Wat wil jij nog bereiken bij de gemeente Zuidplas?

Ik zou nog tactischer en strategischer te werk willen gaan door meer vooruit te kijken en betere strategische plannen te maken voor ons vastgoed. Zo halen we het maximale rendement uit ons vastgoed. Daarbij vind ik het vergroten van de sociale cohesie en leefbaarheid in de wijken het belangrijkste in mijn werk. Hier zijn zeker nog stappen in te maken. Daar wil ik mij de komende jaren graag voor inzetten door samen met mijn collega’s een toekomstigbestendige vastgoedportefeuille te realiseren.