werkenbijgemeentezuidplas.nl
Groeien bij Zuidplas

Groeiverhaal Tamara Lind

Tamara Lind ziet het als haar belangrijkste taak om de dienstverlening naar inwoners te optimaliseren.

“Samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat onze kennisbank, met daarin de meest gestelde vragen en antwoorden van inwoners, up-to-date is en blijft. Door zaken op te zoeken in onze kennisbank, kunnen wij zoveel mogelijk vragen van inwoners in één keer beantwoorden. In mijn functie moet je beschikken over een brede kennis, de inwoner stelt namelijk allerlei vragen aan ons. Het kan bijvoorbeeld gaan over het aanvragen van een vergunning, het maken van een pasfoto of de aanvraag van de energietoeslag. Maar soms zit er meer achter een gewone vraag; ik merk dat inwoners zich graag gehoord willen voelen. Ik zie het daarom ook als mijn rol om goed te luisteren en te zorgen voor een persoonlijke benadering richting de inwoner.”

Hoe ben je bij de Gemeente Zuidplas terecht gekomen?

Ik had al een keer bij de gemeente Zuidplas gesolliciteerd op een andere functie, maar was destijds afgewezen. Enkele maanden later werd ik alsnog gebeld of ik op gesprek wilde komen voor een andere functie, namelijk ‘Medewerker KCC Telefonie & Hosting’; en dat wilde ik wel. Wat mij vooral erg aansprak in het sollicitatiegesprek waren de doorgroeimogelijkheden binnen de gemeente Zuidplas.

Welke groei stappen heb je al kunnen zetten in de anderhalf jaar dat je bij ons werkt?

Ik heb de stap gemaakt van Medewerker KCC Telefonie en Hosting naar Medewerker KCC Telefonie en Social Media, wat concreet inhoudt dat ik mag werken aan de Social Media kanalen van de gemeente Zuidplas. Ik vind het leuk en belangrijk om mijzelf breed te kunnen ontwikkelen door andere werkzaamheden op te pakken. Bij de gemeente Zuidplas krijg je ook echt de kans om dit te doen. Zo pak ik extra taken op voor de verkiezingen van het Hoogheemraadschap.

“Je hoeft niet altijd een andere functie te krijgen om te groeien. Je kunt ook groeien in werkgeluk door andere werkzaamheden op te pakken.”

Hoe heb je dat gedaan?

Het is belangrijk om altijd goed na te blijven denken over wat je graag zou willen doen en of dat mogelijk is; je staat immers zelf aan het roer. Daarnaast stimuleert mijn manager mij ook om nieuwe werkzaamheden op te pakken, zoals mijn rol in de verkiezingen. En ook in de functie die ik nu heb, kan ik mij nog goed ontwikkelen en doorgroeien. Ook het professionaliseren van je functie vind ik een vorm van groeien. Je hoeft niet altijd een andere functie te krijgen om te groeien. Je kunt ook groeien in werkgeluk door andere werkzaamheden op te pakken. Misschien dat ik ooit nog eens de overstap naar HR, de Frontoffice of de Basisregistratie Personen maak. Ik sta voor veel dingen open en weet dat ik bij de gemeente Zuidplas de kans krijg om mijzelf verder te ontwikkelen.

Welke tip wil jij jouw collega’s of toekomstige collega’s meegeven?

Wees je ervan bewust dat we allemaal kwaliteiten hebben en daardoor elkaar kunnen versterken. Ook vind ik het belangrijk dat je mag weten dat je zelf aan het roer staat van je eigen werkgeluk. Geef aan waar je behoefte aan hebt. Je bent zelf in de lead van je eigen ontwikkeling. Je mag verder kijken dan je eigen rol om zo te ontdekken op welke vlakken je de organisatie nog meer van dienst kan zijn.