werkenbijgemeentezuidplas.nl
Groeien bij Zuidplas

Groeiverhaal Ingrid Fekkes

Ingrid Fekkes werkte in het bedrijfsleven voordat ze bij de gemeente Zuidplas aan de slag ging. Inmiddels werkt Ingrid al bijna 12 jaar voor de gemeente Zuidplas en is nog steeds niet uitgegroeid.

“Ik ben op 1 januari 2011 bij de gemeente Zuidplas gestart en wat is de tijd gevlogen. Mijn tante werkte destijds als interim HR-adviseur bij de gemeente Zuidplas en wees mij op de vacature van Secretaresse, niet wetende dat ik na 12 jaar zélf HR-adviseur bij de gemeente Zuidplas zou zijn. Ik had altijd in het bedrijfsleven gewerkt en ik had eigenlijk geen idee hoe het reilt en zeilt bij een gemeente. Juist daarom leek het mij een leuke uitdaging om kennis te maken met het werken bij een gemeente.”

Bijna 12 jaar in dienst; welke groei stappen heb je al gemaakt?

Ik heb in die 12 jaar behoorlijk wat kansen gekregen om door te groeien. Na twee jaar werd ik gevraagd om naast mijn rol als secretaresse de volledige verzuimcoördinatie op mij te nemen. Dat kwam op een goed moment, want ik merkte dat ik behoefte had aan een nieuwe uitdaging en greep deze vraag met beiden handen aan. Zo stond ik eigenlijk al met één been in HR.

In 2014 heb ik opnieuw een mooie stap gemaakt. Na de fusie kreeg ik, naast de verzuimcoördinatie, een HR ondersteunende rol met meer administratieve werkzaamheden in mijn takenpakket. Al snel had ik door dat het HR-vak mij goed paste en inmiddels ben ik sinds 2020 HR-adviseur bij de gemeente Zuidplas.

Hoe heeft de gemeente Zuidplas jou geholpen om de rol van HR-adviseur goed eigen te maken?

Nadat een aantal collega’s met pensioen gingen, hebben we als HR-team de werkzaamheden van de HR-adviseur goed onder de loep genomen. Mede door mijn input is deze nieuwe rol van HR-adviseur ontstaan. Een functie waar ik door de ervaring die ik inmiddels had opgedaan enthousiast op had gesolliciteerd en ook mocht gaan vervullen. Ook kreeg ik de mogelijkheid om de opleiding hbo-personeelsmanagement te volgen. Ik had weliswaar de praktijkervaring, maar had ook behoefte aan een theoretische onderbouwing achter de verschillende thema’s waaraan ik werkte. En nog steeds ontwikkel ik mij verder in het vak. Ik leer dagelijks nog nieuwe dingen. Het is een interessante wereld en als HR-team maken we mooie stappen. Dit geeft mij veel voldoening en zorgt voor de nodige energie.

“Met de juiste aandacht en een helder advies, help je mensen verder en stimuleer je de groei en ontwikkeling van de medewerkers en dus ook van de organisatie."

Wat vind jij het mooiste aan jouw werk als HR-adviseur?

In mijn rol als HR-adviseur vind ik het belangrijk dat ik de managers en medewerkers zo goed mogelijk ondersteun en adviseer bij de vragen die zij hebben. Een vraag die ik mezelf vaak stel is: ‘Hoe kan ik binnen de gestelde kaders ervoor zorgen dat ik een helder advies geef, waarmee ik de betreffende manager of medewerker help en tevreden stel?’ Hierbij probeer ik flexibel te zijn en maatwerk te bieden zonder precedent te scheppen. Daarnaast merk ik dat een luisterend oor, aandacht voor medewerkers en het geven van vertrouwen aan medewerkers essentieel is.   

Met de juiste aandacht en een helder advies, help je mensen verder en stimuleer je de groei en ontwikkeling van de medewerkers en dus ook van de organisatie. En daarmee bouw je aan de organisatie.

Waarin wil je de komende tijd nog groeien?

Samen met de 2 andere adviseurs ben ik de rol van HR-adviseur aan het vormgeven. We hebben hier al hele mooie stappen in gezet, maar het is af en toe ook nog zoeken en pionieren. Ook wil ik zelf verder groeien in mijn rol als HR-adviseur en nog sterker worden in mijn functie. Zo wil ik mij bijvoorbeeld verder specialiseren in bepaalde onderwerpen van het HR-vak. Er is in ieder geval nog genoeg te leren en er zijn nog genoeg uitdagingen die op ons als gemeente Zuidplas afkomen. We zijn niet voor niks de snelst groeiende gemeente van Nederland.